STØRST MEDLEMSVEKST I 2015

Akkurat som nordlyset, når Troms Turlag stadig nye høyder. Her ei nydelig stund på Gappo. Foto: Harald Albrigtsen, NRK

I selveste Friluftslivets År har Troms Turlag hatt en fenomenal medlemsvekst.

4725 medlemmer teller Troms Turlag nå, ei økning på 13 prosent og hele 545 medlemmer fra 2014! Dette gir oss den største veksten blant mellomstore medlemsforeninger.

Men det er ikke de eneste tallene vi jubler over:

Barnas Turlag har ei økning på hele 56,7 prosent! 503 barn under 12 år er nå medlemmer i Barnas Turlag.
Kun Sandnessjøen og Omegn turistforening overgår veksten i prosent, men de har økt fra fire til ni medlemmer!
Når det gjelder vekst i antall medlemmer, strekker Barnas Turlag i Troms Turlag seg nært opp mot Barnas Turlag i Bergen og Hordaland Turlag, som har over 3000 medlemmer. Å ha fått 182 flere små turgåere er vi veldig fornøyde med!
Oppslutningen om DNT ung Troms har økt med nesten 30 prosent. En vekst på 29,9 prosent landet turgruppa for de fra 13 til 26 år på. Dette er 128 flere enn i fjor. 556 er det totale medlemstallet og 214 av disse er under 18 år.
Også antall seniorer, som altså er de over 60 år, øker. 102 flere medlemmer utgjør en økning på 11,1 prosent og det totale medlemstallet lander på 1024.

Med så mange glade turfolk med på laget gleder vi oss til turåret 2016!

Nedenfor diplomet finner du bilder fra turer i regi av Barnas Turlag Balsfjord, Barnas Turlag Målselv, Barnas Turlag Senja og Nord-Troms Turlag. Alle nyoppstartede turlag og -grupper som vi gir mye av æren for medlemsveksten til!

I Friluftslivets År 2015 hadde Troms Turlag størst vekst av de mellomstore foreningene.
Barnas Turlag Senja har blant annet vært på tur til O-hytta.
Her fra Barnas Turlag Balsfjord sin første overnattingstur. Etterpå ville barne flytte til Rosta-hyttene! Foto: Tine Hafeld Stormo
Bilde fra Nord-Troms Turlag sin Kom deg ut-dag i februar 2015.
Bilde fra Nord-Troms Turlag sin Kom deg ut-dag i februar 2015. Foto: Heidi Arnesen
Ingenting stanser Barnas Turlag Målselv, selv ikke at Turbo måtte melde avbud... Her er hans kusine Turboline på besøk... Foto: Charlotta Rylander

Skrevet av Mia Kanstad Kulseng 16. desember 2015